Selecteer een pagina

VEEL GESTELDE VRAGEN

FAQ

Veel gestelde vragen over WORDPRESS

Het proces van een bedrijf van een idee naar een (vindbare) website is niet eenvoudig. Vooral als het binnen een bepaalde tijd moet. Er zijn dingen die je niet direct weet. Heb je vragen, kijk dan eerst of jouw vraag hier tussen staat.

Staat jouw vraag er niet tussen; mail dan via het contact formulier.

Heeft de site een WordPress CMS?

Ja de site maakt gebruik van WordPress. De gebruikersinterface van WordPress is echt gemakkelijk om mee te werken. En WordPress wordt procentueel wereldwijd het meeste gebruikt. Het voordeel van WordPress is dat er veel apps onder kunnen worden geinstalleerd. 

Dit maakt het direct krachtig om een site snel te integreren. Voorbeelden zijn bestaande software zoals e-Boekhouden, Google Analytics, Jetpack Security, Monarch Social Media of Instagram Feed.  Hierdoor wordt de keuze voor WordPress automatisch eenvoudig omdat het aanbod zo overweldigend is.

Welke visuele modules kies ik?

Een visuele module (Eng: Visual Module)  is een module om websites nog aantrekkelijker te maken. Hierbij gaat het om styling en actie. Denk aan buttons, tekst sliders, video sliders, foto sliders, email nieuwsbrieven met opt-in form, contact formulieren, uitklapmodules zoals deze Veel Gestelde Vragen sectie, afteltimers of een blogmodule. Kies gemakkelijk uit de vele mogelijkheden.

Zitten er meerdere email adressen bij?

Ja, er zijn meerdere emailadressen mogelijk. Het emailadres heeft het domein van jouw bedrijf of organisatie. Denk aan een emailadres als naam@jouwdomein.nl. Als je meerdere mensen of afdelingen hebt dan maak ik extra emailadressen aan.

Zit het hostingpakket erbij inbegrepen?

Ja, voor het gemak is de hosting  inbegrepen voor de pakketten 1 Pager, Business en Compleet. Voor het Starter pakket gaan we er vanuit dat de hosting door jou zelf wordt geregeld. De opzet van dit pakket is dat jij zelf een deel van het opbouwen van de site voor je rekening neemt.

lever ik zelf foto's en tekst aan?

Het is heel goed mogelijk dat jij zelf al passende foto’s hebt en tekst naar eigen inzicht schrijft. Jij weet tenslotte zelf het beste hoe jij over wilt komen; dus dit is een enorme plus. Internet is dynamisch. Er zijn veel ontwikkelingen en daardoor is het belangrijk om informatiestromen binnen een bedrijf regelmatig in kaart te brengen. Is de informatiestroom nog up to date voor nieuwe apps, plug-ins en webmodules. En zonodig hierop tijdig te anticiperen met de assist van de webdesigner.

Kan ik zelf de lay-out, foto’s of tekst wijzigen achteraf?

Ja dit is mogelijk, maar het vergt ook technische kennis van de werking van wordpress en specifieke apps die meegeïnstalleerd zijn. Het CMS is zo ingericht dat jij bepaalde delen zelf kan beheren. Dit gebeurt allemaal in overleg vooraf als jij deze wensen aangeeft.

Zijn de formulieren beschermd tegen spam?

Er zijn steeds meer technieken om spamaanvallen te verzachten. WordPress plug-ins bieden verschillende mogelijkheden om spam op te vangen. De ene situatie vraagt om strengere bestrijdingsmethoden dan de andere. Regelmatig monitoren hoeveel spam jouw site krijgt is dus noodzakelijk. Sluit daardoor uit voorzorg een onderhoudscontract af. Dit maakt tijdig inspelen om het op te lossen door Westernet makkelijker.

Is er voldoende privacy voor mijn gegevens?

Ja, de wetgeving verplicht een ICT-er om een verwerkersovereenkomst af te sluiten. Dit betekent dat derde partijen geen gebruik mogen maken van jouw gegevens. Tenzij bezoekers daar via de cookieinstellingen zelf toestemming voor geven. Ook voor jouw nieuwe website gelden de strengere privacyregels. Door de juiste algoritmes toe te passen op de website zijn de privacyinstellingen optimaal. 

Kan ik een salespagina krijgen?

Ja dat is mogelijk. Er zijn speciale visuele modules die verkoopacties stimuleren. 

Waar vind ik de algemene voorwaarden ?

Je vindt de algemene voorwaarden door op deze link Algemene Voorwaarden te klikken. De door Westernet gebruikte Algemene Voorwaarden zijn speciaal opgesteld voor de ICT branche. 

Kan ik zien hoeveel bezoekers er op mijn site zijn?

Ja, door google tracking in te stellen zie je het aantal bezoekers. Als de bezoeker het wil, is het website bezoek anoniem. dit gebeurt door het instellen van een functioneel cookie. De website eigenaar en ook Google ZIen het ipadres dus niet. 

Is het mogelijk om een 1 pager te maken?

Ja dit is goed mogelijk. De eigenlijke naam is : One-page-scroll-all en het mooie van deze site is dat alle info op 1 pagina staat. Deze pagina’s hebben een sterk visueel aspect. Website bezoekers ervaren het vaak als kort, bondig en duidelijk. Lees hierover meer op de offerte pagina.

Wordt mijn site optimaal voor zoekmachines?

Er zijn plug-ins die analyses uitvoeren op de tekst en de indeling ervan. Het doel ervan is een site beter te maken voor Google. Dit proces heet optimalisatie. Door gebruik te maken van de adviezen en aanbevelingen verbetert de optimalisatie en wordt een site prettiger leesbaar. Ook heb je de mogelijkheid om specifiek in je eigen regio aandacht te geven door meer lokale zoekmachinemarketing. Maar dat hoeft weer niet als je landelijk vindbaar wilt zijn. Er zijn dus meerdere strategieën mogelijk en de aanpak doen we in overleg.

Wordt mijn site ook zichtbaar op sociale media?

Dit is afhankelijk van jouw eigen sociale media accounts. Het uitgangspunt is dat jij zelf de zichtbaarheid verzorgt van sociale media zoals Facebook, Twitter of Instagram. 

Moet ik zelf de security regelen ?

Nee dit hoeft niet. Voor WordPress zijn meerdere security modules beschikbaar. Deze security modules worden in het algemeen als zeer veilig beschouwd. Standaard wordt er een beveilingsmodule meegeïnstalleerd en ingesteld. Net zoals met alle software voor de desktop of laptop moeten WordPress en de bijbehorende plugins regelmatig worden geüpdate.

Vraag Direct Een Offerte Aan

Zeg automatisch ja en verbeter direct het resultaat met een nieuwe website

Vraag Direct Een Offerte Aan

Zeg automatisch ja en verbeter direct het resultaat met een nieuwe website

Chat openen
1
Neem contact op voor meer informatie
Hallo, stel een vraag